Ce este POS Mediu

Programul Operational Sectorial (POS) Mediu reprezinta documentul de programare a Fondurilor Structurale si de Coeziune care stabileste strategia de alocare a fondurilor europene în vederea dezvoltarii sectorului de mediu în România, în perioada 2007-2013.

POS Mediu a fost elaborat de catre Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), în calitate de Autoritate de Management pentru acest program si în coordonarea Ministerului Economiei si Finantelor, în calitatea sa de coordonator al procesului de pregatire a României pentru accesarea Fondurilor Structurale si de Coeziune pentru perioada 2007-2013.

POS Mediu este unul dintre cele mai importante programe operationale din punct de vedere al alocarii financiare si reprezinta cea mai importanta sursa de finantare pentru sectorul de mediu. Programul este finantat din doua fonduri -Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si Fondul de Coeziune (FC) - cu o valoare de aproximativ 4,5 miliarde Euro, la care se adauga si cofinantarea nationala de aproximativ 1 miliard Euro.

În procesul de elaborare a POS Mediu au fost luate în considerare:

 • obiectivele de dezvoltare economica si sociala ale României stabilite prin Planul National de Dezvoltare 2007-2013;
 • strategia nationala privind utilizarea Fondurilor Structurale si de Coeziune cuprinsa în Cadrul Strategic National de Referinta;
 • prevederile regulamentelor comunitare privind Fondurile Structurale si de Coeziune si alte documente metodologice ale Comisiei Europene;
 • angajamentele de aderare ale României pentru sectorul de mediu, cuprinse în Tratatul de aderare;
 • rezultatele consultarilor cu partenerii economici si sociali, Comisia Europeana, societatea civila, precum si recomandarile formulate în procesul de evaluare ex-ante si cel de evaluare strategica de mediu.

Obiectivul global al POS Mediu vizeaza îmbunatatirea standardelor de viata ale populatiei si a standardelor de mediu si, în acelasi timp, contribuie substantial la realizarea angajamentelor de aderare si la respectarea legislatiei de mediu.

 
 
 
0237 226.400 telverde
 
 

Telefon: 0237 226.401
Fax:        0237 226.402
E-mail:  secretariat@cupfocsani.ro

 
 
 
 
 

Pentru dezvoltarea serviciilor de apă şi canalizare puse la dispoziţie populaţiei şi îmbunătăţirea serviciilor prestate, menţinând în acelaşi timp tarifele în limite suportabile pentru utilizatori, fosta regie autonomă CUP R.A Focşani a fost...
» mai multe detalii

 
 
 
 
 

Buletine de calitate a apei

 
 
 
 
 
Informaţii utile

Programe casierii

 • Focșani
   

  Progam casierie Focșani

  Luni - Vineri - 8 - 18
   
 • Mãrãșești
   

  Progam casierie Mãrãșești

  Luni - Vineri - 8 - 14, 15 - 17
   
 • Adjud
   

  Progam casierie Adjud

  Luni - Vineri - 8 - 14:30, 15 - 16:30
   
 • Panciu
   

  Progam casierie Panciu

  Luni - Vineri - 8 - 14:30, 15 - 16:30
   
 • Odobești
   

  Progam casierie Odobești

  Luni - Joi - 8 - 14, 14:30 - 16:30
  Vineri - 8 - 15:30
   
 • Rural
   

  Progam casierie Rural

   

Legislatie

Întrebari frecvente
Ce reprezintã diferențele de cantitãți de apã ce apar pe facturã?

 
 
 
 
© 2011 SC CUP SA Focşani. Toate drepturile rezervate