Prezentare companie

Livrarea de apă potabilă și canalizarea- epurarea apelor uzate au fost obiectul de activitate al Companiei încă din vechi timpuri, teritorial a fost operator  de servicii apă potabilă și canalizare până în anul 1990 în toate orașele din județul Vrancea. Prin restructurări succesive și politici de reducere a activității doar la nivel de localitate, aceste servicii s-au degradat în orașele mici. Doar S.C. CUP S.A. Focșani a reușit prin operarea în Municipiul Focșani a serviciilor de apă și canalizare să devină capabilă să reopereze aceste servicii la nivel județean începând cu anul 2008.

Pentru dezvoltarea serviciilor de apă și canalizare puse la dispoziție populației și îmbunătățirea serviciilor prestate, menținând în același timp tarifele în limite suportabile pentru utilizatori, fosta regie autonomă CUP R.A Focșani a fost reorganizată din 2008 în societate comercială pe acțiuni în vederea înființării unui Operator Regional pentru componenta de apă  și  canalizare.

După aderarea la Uniunea Europeană piața serviciilor publice s-a deschis concurenței și implicit, procedurilor de licitație. Prin legislație nu este permisă participarea regiilor autonome la licitațiile organizate pe piața serviciilor publice ci doar societatilor comerciale.

Atragerea de fonduri europene presupune  crearea acestui operator cu activitate la  nivelul județului, cu centre în orașele Focșani,Odobești,Adjud, Mărășești și Panciu.

Pentru a îndeplini scopul acestor asocieri, Compania, dorește să revigoreze sistemele de alimentare cu apă și canalizare - epurare ape uzate, lăsate de către foștii administratori în acest răstimp ( 1990-2009)  într-o totală indiferență investițională și operațională.

Noua structură a S.C. CUP S.A. va gestiona serviciile de apă-canal pentru toate orașele județului Vrancea, extinzându-și serviciile către cca. 95,000  consumatori casnici, beneficiari ai serviciilor de apă-canal.

Avem experiență în managementul altor programe de anvergură, având deja creată structura necesară (Unitatea de Implementare a Proiectului). Compania a finalizat cu succes programele MUDP II și ISPA de reabilitare a stației de epurare și de modernizare a canalizării în orașul Focșani prin Măsurile ISPA Nr. 2001/RO/16/P/PE/012-02 și 2001/RO/16/P/PE/012-03.

Axarea exclusivă pe serviciile de alimentare cu apă și canalizare a presupus separarea de divizia de gestionare a deșeurilor și salubritate stradală, care făceau parte din structura  fostei Regii Autonome, aceasta  devenind o societate comercială distinctă.

În septembrie 2009, s-a finalizat contractul unic de delegare a gestiunii serviciilor de apă și canalizare între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară VRANCEAQUA și S.C. CUP S.A., în calitate de Operator Regional.

Delegarea gestiunii serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare, în favoarea operatorului S.C. CUP S.A. a fost aprobată de către fiecare Consiliu Local, S.C. CUP S.A. fiind operativ în 5 localități din județ, membre ale asociației, prin preluarea serviciilor de apă și canalizare.

 
 
 
0237 226.400 telverde
 
 

Telefon: 0237 226.401
Fax:        0237 226.402
E-mail:  secretariat@cupfocsani.ro

 
 
 
 
 

Pentru dezvoltarea serviciilor de apă şi canalizare puse la dispoziţie populaţiei şi îmbunătăţirea serviciilor prestate, menţinând în acelaşi timp tarifele în limite suportabile pentru utilizatori, fosta regie autonomă CUP R.A Focşani a fost...
» mai multe detalii

 
 
 
 
 

Buletine de calitate a apei

 
 
 
 
 
Informaţii utile

Programe casierii

 • Focșani
   

  Progam casierie Focșani

  Luni - Vineri - 8 - 18
   
 • Mãrãșești
   

  Progam casierie Mãrãșești

  Luni - Vineri - 8 - 14, 15 - 17
   
 • Adjud
   

  Progam casierie Adjud

  Luni - Vineri - 8 - 14:30, 15 - 16:30
   
 • Panciu
   

  Progam casierie Panciu

  Luni - Vineri - 8 - 14:30, 15 - 16:30
   
 • Odobești
   

  Progam casierie Odobești

  Luni - Joi - 8 - 14, 14:30 - 16:30
  Vineri - 8 - 15:30
   
 • Rural
   

  Progam casierie Rural

   

Legislatie

Întrebari frecvente
Ce reprezintã diferențele de cantitãți de apã ce apar pe facturã?

 
 
 
 
© 2011 SC CUP SA Focşani. Toate drepturile rezervate