COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE FOCȘANI

operator regional al serviciilor de apă și canalizare
Plateste online Informatii utile Factura electronica Dispecerat

Reziliere contract cu LUDWIG PFEIFFER

CUP SA Focșani a reziliat contractul cu prestatorul Asocierea LUDWIG PFEIFFER SRL – LUDWIG PFEIFFER HOCH-UND TIEFBAU GmbH &Co KG, asociere care nu a respectat prevederile contractuale din cadrul proiectului ”Rețele de apă și de canalizare în gruparea Gugești”

Compania de Utilități Publice SA Focșani implementează, începând cu anul 2018, Proiectul Regional ”Extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare în județul Vrancea, etapa a II-a”, cu o valoare totală de 941.584.070 lei, din care contribuția Uniunii Europene, prin Fondul de Coeziune, este de 800.346.460 lei.

Prin investițiile propuse, operatorul a pus accentul, în mod constant, pe crearea condițiilor pentru o viață mai bună în localitățile în care administrează rețeaua de apă și/sau de canalizare, astfel încât acestea să fie conforme cu cerințele directivelor europene pentru alimentarea cu apă și pentru descărcările de apă uzată.

În cadrul proiectului, contractele de lucrări au fost licitate și, ulterior, puse în practică de mai multe companii din domeniul de referință. Deși toate procedurile au fost respectate de către beneficiar, anumiți antreprenori nu au înțeles că seriozitatea trebuie să existe de ambele părți.

Pentru contractul de lucrări CL-07, ”Rețele de apă și de canalizare în gruparea Gugești”, contractorul a fost Asocierea LUDWIG PFEIFFER SRL – LUDWIG PFEIFFER HOCH-UND TIEFBAU GmbH &Co KG, cu o valoare totală contractată de 124.679.043,71 lei.

Data de începere a lucrărilor a fost 19.03.2019 iar termen de finalizare18.08.2022, termen care nu a fost respectat de către antreprenor. În acest sens, o primă acțiune din partea CUP SA Focșani a fost aceea de a percepe penalități, conform prevederilor contractuale, până la recepția la terminarea lucrărilor.

Pentru că și în acest moment, la aproape 1 an de la data negociată și asumată de către contractant pentru finalizarea lucrărilor, progresul fizic al contractului este de numai aproximativ 57%, Compania de Utilități Publice a fost nevoită să rezilieze contractul începând cu data de 30 mai 2023.

La finalizarea procedurilor, contractul va fi scos din nou la licitație, având în vedere că stadiul fizic de execuție pe fiecare localitate, în acest moment, este următorul:

Popești
aprox. 65%
Sihlea
 aprox. 91%
Bordești
aprox. 81%
Dumbrăveni
aprox. 95%
Gugești 
aprox. 95%
Obrejița
aprox. 81%
Slobozia Bradului
aprox. 51%
Tâmboești 
aprox. 84%
Urechești 
aprox. 57%
Broșteni 
aprox. 13%
Vârteșcoiu 
aprox. 87%
Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Compania de Utilități Publice © 2024 | Toate drepturile rezervate