COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE FOCȘANI

operator regional al serviciilor de apă și canalizare
Plateste online Informatii utile Factura electronica Dispecerat

Ziua Mondială a Apei 2024

Apa poate crea pace sau poate provoca conflicte.

Când apa este limitată sau poluată ori când oamenii au acces inegal sau nu au acces, tensiunile pot crește în comunități.

Oamenii depind de apă. Cu toate acestea, în perioadele secetoase, foarte multe localități sunt afectate de modul în care anumiți cetățeni înțeleg să consume apa, ceea ce provoacă neliniște și înlătură pacea necesară bunului mers al comunității.

Pe de altă parte, odată cu apariția schimbărilor climatice și creșterea populației, există o nevoie urgentă de protejare și conservare a celei mai prețioase resurse - APA.

Sănătatea și prosperitatea publică, sistemele alimentare și energetice, productivitatea economică și integritatea mediului, toate se bazează pe un ciclu al apei care funcționează bine și este gestionat echitabil.

Tensiunile referitoare la alimentarea cu apă din cauza unor aspecte ce țin de condițiile climatice sau de atitudinea unor cetățeni față de consumul de apă, ne determină să asimilăm tema abordată anul acesta de Organizația Națiunilor Unite – ”Water for Peace”, la nivel regional, prin transmiterea a două mesaje importante către toți utilizatorii:

-          pentru pace și pentru eliminarea tensiunilor cauzate de lipsa apei, folosiți apa potabilă cu prioritate pentru uz casnic!

-          pentru pace și pentru un mediu curat și nepoluat, descărcați apele uzate doar în sistemul public de canalizare!

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Compania de Utilități Publice © 2024 | Toate drepturile rezervate