COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE FOCȘANI

operator regional al serviciilor de apă și canalizare
Plateste online Informatii utile Factura electronica Dispecerat

#Water2me - Ziua Mondială a Apei 2021

Nimeni nu poate trăi fără apă. Gândiți-vă doar că aproximativ două treimi din corpul nostru este format de apă.

Nimic nu poate supraviețui fără apă. Din apă a apărut viața, între 3 și 4 miliarde de ani în urmă. Din celulele acelea mici am evoluat spre ceea ce suntem astăzi.

Iar astăzi, pe 22 martie, sărbătorim Ziua Mondială a Apei. 

Tema stabilită în acest an pentru a celebra această zi face referire la semnificația apei pentru fiecare dintre noi, sub îndemnul „Prețuiește Apa!”.

Această resursă prețioasă, greu de procurat în anumite locuri de pe Terra, are un rol esențial în stoparea anumitor boli sau maladii. Se estimează că 780 de milioane de oameni trăiesc fără apă potabilă accesibilă și curată.

Apa poate avea, prin urmare, o însemnătate diferită pentru diverse categorii de oameni. Grădinarul se bucură când plouă, în timp ce zidarul e încurcat de vremea ploioasă.

Prin acțiuni simple, putem contribui la valorizarea acestei resurse esențiale, încercând să ne modificăm anumite obiceiuri:

- putem reduce consumul de apă îmbuteliată, pentru a diminua cantitatea deșeurilor de plastic care sufocă întreaga planetă.

- putem reduce poluarea prin colectarea selectivă a deșeurilor. Altfel, acestea ajung într-o rampă de gunoi sau pe marginea cursurilor de apă, fiind foarte periculoase pentru viața sălbatică. În plus, diferite substanțe chimice pot ajunge în albia râurilor, ceea ce face ca apa să devină toxică pentru animale.

Ce facem deja?

Protejăm apele de suprafață și pe cele subterane prin descărcarea în emisar a apelor uzate DUPĂ ce au fost epurate. Apele subterane reprezintă corpul de apă dulce cel mai sensibil și mai important, fiind principala sursă a rețelei publice de apă potabilă. Prin urmare, acestea trebuie protejate împotriva deteriorării și a poluării.

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Compania de Utilități Publice © 2023 | Toate drepturile rezervate