COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE FOCȘANI

operator regional al serviciilor de apă și canalizare
Plateste online Informatii utile Factura electronica Dispecerat

Vrancea are cel mai mic preț la apă din zona de Sud-Est a României

Compania de Utilități Publice SA Focșani implementează începând cu anul 2017 proiectul regional ”Extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare în județul Vrancea, etapa a II-a”, cofinanțat în proporție de 85% din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, un proiect major, în valoare de 941 milioane de lei, prin care sunt înființate sisteme de apă în 19 localități și în 35 de localități sisteme de canalizare.

Una dintre condițiile impuse de Uniunea Europeană ca urmare a implementării acestui proiect a fost stabilirea unui plan tarifar, aprobat conform normativelor europene, pentru perioada 2017-2022. Ultima mărire prevăzută în planul tarifar impus de UE a avut loc în vara anului 2022.

Chiar și în aceste condiții, tariful actual practicat de CUP SA Focșani este cel mai mic din zona de Sud-Est a României.

În plus, reamintim faptul că începând cu anul 2021 a fost eliminată taxa pe apa meteorică, iar persoanele fizice nu mai achită contravaloare prestării serviciului de transport și epurare a apelor pluviale colectate prin rețeaua publică de canalizare, cu toate că acest serviciu se asigură în mod continuu.

Singura sursă sigură de informare în ceea ce privește tarifele la apă și canalizare este website-ul Autorității Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, unde sunt publicate informații actualizate la zi: https://www.anrsc.ro/wp-content/uploads/2022/11/Tabel-preturi-apa-canal-op-regionali-01-noiembrie-2022.pdf.

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Compania de Utilități Publice @ 2022 | Toate drepturile rezervate