COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE FOCȘANI

operator regional al serviciilor de apă și canalizare
Astăzi Servicii Mai Bune Ca Ieri | Maine Servicii Mai Bune Ca Astăzi

NULL

Raport Indecsi
Contori Electromagnetici
Pdf Data citirii Actualizare Citiri
Focsani 29 / 11 / 2022 29 / 11 / 2022
Panciu 28 / 11 / 2022


*În ședința desfășurată în data de 26 mai 2021 cu domnul Primar al municipiului Focșani și reprezentanții asociațiilor de proprietari, s-a stabilit ca, începând cu luna iunie 2021, colectarea automată a datelor ce reprezintă indecșii înregistrați pe contorii electromagnetici va fi efectuată de CUP Focșani pe data de 26 a fiecărei luniÎn cazul în care ziua de 26 este nelucrătoare, operațiunea de colectare a datelor va fi făcută în următoarea zi lucrătoare.

Facem precizarea că procedura pentru contorii mecanici rămâne neschimbată.

Informațiile din această pagină sunt destinate, cu precădere, reprezentanților asociațiilor de proprietari, pentru a veni în sprijinul acestora în activitatea lunară de transmitere a indexului autocitit.


Repartizarea consumurilor se va face pe baza indicațiilor tuturor repartitorilor individuali montați în apartamente, a căror sumă ar trebui să corespundă cu înregistrarea contorului montat pe branșamentul imobilului.

Practic, aceste valori nu pot să coincidă, deoarece sunt influențate de mai mulți factori reali:

Ÿ   toleranța legală de măsurare corespunzătoare clasei de precizie pentru fiecare aparat,

Ÿ   blocarea mecanismelor de înregistrare a unor contori,

Ÿ   nesimultaneitatea citirilor,

Ÿ   apariția unor pierderi necontorizate pe instalațiile comune de distribuție,

Ÿ  consumurile excepționale realizate prin racorduri la instalațiile de folosință comună necontorizate

(ex: prize de apă montate în subsol).


Astfel, înainte de a trece la repartizarea consumurilor pe fiecare apartament, comitetul executiv al asociației de proprietari va identifica și evalua (dacă este cazul) consumurile excepționale, care vor fi rezervate în contul celor care sunt responsabili pentru aceste utilizări.


Cantitatea rămasă se va repartiza pe fiecare apartament proporțional cu consumurile rezultate din înregistrările repartitorilor individuali.

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Compania de Utilități Publice @ 2022 | Toate drepturile rezervate