COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE FOCȘANI

operator regional al serviciilor de apă și canalizare

Sucursala Apă Canal Adjud

De-a lungul timpului, serviciul de alimentare cu apă și canalizare din Adjud a suferit mai multe transformări. Până în anii `90, acesta funcționa ca un serviciu de gospodărie comunală, subordonat fostului I.J.G.C.L Vrancea.

Însă conform prevederilor Legii 15/1990, prin care toate sectoarele de gospodărie comunală au devenit autonome, dar subordonate consiliilor locale, serviciul de alimentare cu apă și canalizare al orașului Adjud a trecut de la o societate la alta. Astfel, mutarea acestui serviciu, indispensabil pentru locuitorii orașului, nu a făcut decât să stagneze sau să deterioreze și mai mult calitatea serviciilor, în Adjud existând în trecut serioase probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă, dar și calitatea apei potabile. Această situație a survenit și ca urmare a lipsei fondurilor și a dotărilor necesare sau a personalului puțin specializat în managementul acestei activități.

Astfel, primul pas spre rezolvarea problemelor de dezvoltare și modernizare a serviciilor de apă și canalizare pentru locuitorii municipiului Adjud, a fost preluarea activității de alimentare cu apă și canalizare, în luna iunie 2008, de către CUP SA Focșani, companie transformată din regie autonomă în societate comercială, specializată în servicii de utilitate publică.

Fostul Sector de gospodărie comunală este astăzi subordonat Companiei de Utilități Publice Focșani, sub noua denumire - Sucursala Apă Canal Adjud.

Față de perioada în care funcționau alți operatori pe teritoriul municipiului Adjud, de la preluarea serviciului apă și canal de către SC CUP SA, furnizarea apei potabile se realizeaza non-stop, intervențiile la avariile apărute pe rețeaua de apă și canalizare se fac rapid, eliminându-se astfel pierderile foarte mari de apă. De asemenea, datorită implementarii programului de gestionare și evidență a utilizatorilor, eficacitatea serviciului a crescut în ceea ce privește descurajarea debitorilor și a consumatorilor frauduloși.

În luna martie 2010 au început lucrările de reabilitare a stației de apă, a stației de epurare, cât și reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canal în Adjud și Adjudul Vechi. Astfel, începând cu anul 2013, beneficiază de servicii de alimentare cu apă și de canalizare și locuitorii din Adjudul Vechi.

Rețeaua de distribuție a apei deservește un număr de 14.500 clienți iar numărul de clienți racordați la rețeaua de canalizare este de 12.500.

 

Lungimea rețelei de distribuție a apei este de aproximativ 39,7 km iar a celei de canalizare de 37 km.


Adjudul Vechi
Ruginești (Ruginești, Văleni, Copăcești, Anghelești)
Homocea (Homocea, Lespezi)


Luni - Vineri: 8.00 -14.30 / 15.00 -16.30
Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Compania de Utilități Publice © 2024 | Toate drepturile rezervate