COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE FOCȘANI

operator regional al serviciilor de apă și canalizare

Sucursala Apă Canal Panciu

Orașul Panciu este situat la altitudinea de 265 m în partea de nord a județului Vrancea, la extremitatea de nord a Carpaților de Curbură, la o distanță de 32 km de Focșani, reședința județului.

Centru economic și administrativ al podgoriei cu același nume, orașul Panciu cuprinde și localitățile: Crucea de Jos, Crucea de Sus, Dumbrava, Neicu și Satu-Nou, ocupând o suprafață de 51,43 Km2 și o populație de 8.910 locuitori.

CUP SA Sucursala Apă-Canal Panciu a luat ființă la data de 1 noiembrie 2008, ca urmare a reorganizării operatorilor din domeniul serviciilor de apă și canalizare și are ca obiect de activitate "Captarea, tratarea și distribuția apei".

În prezent, sistemul de alimentare cu apă deservește un număr de 8.800 de clienți branșați la rețeaua de apă iar sistemul de colectare a apelor uzate deservește un număr de 4.521 clienți, aria de activitate fiind: Oraș Panciu și cartiere (Satu-Nou, Crucea de Jos, Crucea de Sus, Dumbrava, Neicu), comuna Straoane (sat Repedea) și Mărășești (sat Haret).

Poziționarea geografică a orașului Panciu, a surselor sale de apă, dar și uzura accentuată, fizică și morală, a sistemului de alimentare cu apă, duce la costuri foarte mari de operare, în prezent cu rentabilitate negativă, Sucursala Panciu fiind generatoare de pierderi pe fluxul financiar. Printr-un mai bun management al avariilor, prin scăderea timpului de intervenție, prin întocmirea balanței apei pe zone de distribuție se va urmări diminuarea pierderilor.

Astfel, se va putea realiza, chiar și în lunile de vară, atunci când apa din sursa Chetroaia devine insuficientă, furnizarea timp de 24h din 24 a apei potabile, chiar și către cartiere, crescând astfel calitatea serviciilor furnizate.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro / www.mfe.gov.ro
Compania de Utilități Publice © 2024 | Toate drepturile rezervate